Schoenaanpassingen

Een lengteverschil tussen het rechter- en het linkerbeen? Laat ons jouw schoenen aanpassen!


Orthopedische aanpassingen

Regelmatig komen mensen bij ons met klachten aan het been, de heup, knie of voet. Voor ons zijn de voet, de schoen en de inlegzool onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom zijn wij al een aantal jaar (sinds 2015 om precies te zijn) gespecialiseerd in het maken van orthopedische aanpassingen aan schoenen. Deze schoenaanpassingen (ook wel OVAC – orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen genoemd) zijn bedoeld om voetklachten te verhelpen of te verlichten. Om deze speciale aanpassingen te kunnen uitvoeren heeft onze podoloog Jos de opleiding Schoentechnische Voorzieningen aan de Academie voor Podologie gedaan en werken er twee orthopedisch schoentechnici in de werkplaats die met liefde je schoen aanpassen naar jouw behoeftes.

Naamloos-23

Wanneer is het handig een OVAC schoenpassing te laten uitvoeren?

-          Denk bijvoorbeeld aan een beenlengte verschil. Hierbij maken we de zool van de schoen los. Op die manier kunnen we een verhoging tussen de zool en de schoen zetten en rent of loopt u weer vrolijk rond.

-          Bij een scheefstaande of stijve, grote teen (hallux valgus) plaatsen wij vaak een afwikkelbalk onder de schoen. Deze zorgt dan dat het afwikkelen makkelijker wordt en de druk op het grote teengewricht minder wordt. Hiernaast kunnen we bijvoorbeeld een afwikkelbalk plaatsen om uw voet makkelijker te laten afwikkelen bij bijvoorbeeld een scheefstaande of stijve, grote teen (hallux valgus).

-          Voor mensen met reuma of verminderde handfunctie biedt het aanpassen van de sluiting een uitkomst. Veters, klitteband of een rits kunnen ervoor zorgen dat zij hun schoenen gemakkelijker vast kunnen maken.

Veel schoenaanpassingen zijn zichtbaar aan de buitenkant van de schoen, maar er zijn ook aanpassingen (denk aan het oprekken van het bovenwerk bij bijvoorbeeld een verdikking van het eerste middenvoetsbeentje) die niet zichtbaar zijn. Niet iedereen vindt het even prettig dat je de schoenaanpassing ziet aan de buitenkant, gelukkig voor hun kan de schoenaanpassing weer worden verwijderd als de klachten verminderen of verholpen zijn.

Meer weten over schoenaanpassingen? Stuur je vraag naar: celine.vdkruk@xcelsior.nl of neem telefonisch contact op via 070-365 0900. 

Meer lezen?

Osgood Schlatter: een vervelende knieklacht

Vrijdag 29 mei 2020 - Annemarie Gerner

Osgood Schlatter is de naam voor een typische knieklacht waarbij kinderen pijn b...

Heb jij al eens nagedacht over een tweede paar sportschoenen?

Vrijdag 29 mei 2020 - Céline van der Kruk

Vaak horen wij van klanten dat zij één paar sportschoenen hebben en dit paar net...

Nieuwe collectie Xsensible bij Xcelsior!

Donderdag 28 mei 2020 - Céline van der Kruk

De zomer komt er weer aan en dus hebben wij goed nieuws! Het Nederlandse schoene...