Nieuwe collectie Xsensible bij Xcelsior!

De zomer komt er weer aan en dus hebben wij goed nieuws! Het Nederlandse schoenenmerk Xsensible heeft weer een nieuwe collectie uitgebracht. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder…


Over Xsensible

Xsensible maakt al ruim 100 jaar schoenen, maar is bekend geworden met het “Stretchwalker-concept”. Dit van origine Japanse concept, genaamd “Ippon-ba geta”, is een balansprincipe dat zorgt voor het juiste evenwicht tussen lichaam en geest. chaam en geest. De oorsprong van onze schoenen is dan ook gebaseerd op het balansprincipe van de traditionele Japanse slipper ‘Ippon-ba geta’. 

Geïnspireerd op de seizoenstrends maakt Xsensible ieder seizoen weer een prachtige collectie. De schoenen worden op ambachtelijke wijze geproduceerd in 2 fabrieken dichtbij Porto in Portugal.


Stretchwalkers, wat zijn dat nou eigenlijk?

1. Balans
In het midden van de schoen bevindt zich een ‘blokje’. Dit blokje geeft een unieke en optimale balanservaring en een gezonde en juiste lichaamshouding. Dit blokje zorgt ervoor dat je de hele dag kunt wandelen zonder vermoeide, pijnlijke of stijve voeten te krijgen.

2. Xsensible stretchleer
Als eerste wereldwijd maken wij gebruik van ‘stretchleer’. Dit stretchleer hebben wij zelf ontwikkeld en zorgt ervoor dat de Xsensibles erg rekbaar zijn. Zo rekken ze 70% mee in de breedte en 30% in de lengte. Bij het uittrekken van de schoen keert deze altijd terug in zijn oude en oorspronkelijke. Bij Xsensible noemen ze dit ‘Leer met een geheugen’. 

3. Veel verschillende prints en kleuren  
Comfort en balans staan centraal bij Xsensible, maar er wordt natuurlijk ook goed over het design nagedacht. Xsensible maakt schoenen voor ieder wat wils, dus of je houdt van een sportieve sneaker met witte zool, een sandaal in een neutrale kleur of een schoen met een gaaf printje. Er zijn keuzes genoeg!

De Xsensible collectie van Xcelsior bekijken, klik hier of kom langs in onze winkel.


Meer lezen?

Osgood Schlatter: een vervelende knieklacht

Friday 29 May 2020 - Annemarie Gerner

Osgood Schlatter is de naam voor een typische knieklacht waarbij kinderen pijn b...

Heb jij al eens nagedacht over een tweede paar sportschoenen?

Friday 29 May 2020 - Céline van der Kruk

Vaak horen wij van klanten dat zij één paar sportschoenen hebben en dit paar net...

Schoenaanpassingen

Monday 18 May 2020 - Céline van der Kruk

Een lengteverschil tussen het rechter- en het linkerbeen? Laat ons jouw schoenen...