Motionlab

Wilt u meer inzicht in je looptechniek of heb je last van blessures en wil je weten hoe dat komt? Kom langs in ons Motionlab!

Motionlab

Naast onze loopbaananalyses hebben wij nu ook de mogelijkheid om uitgebreidere bewegingsanalyses uit te voeren in ons nieuwe Motionlab (zie foto rechts). Het is een nieuw systeem waar wij het bewegingspatroon goed in kaart kunnen brengen. Zo kunnen wij onze cliënten helpen om de looptechniek/wandeltechniek tot in de details te verfijnen zodat er efficiënter gelopen kan worden. Door de looptechniek op zo’n manier in kaart te brengen kunnen wij ook preventief kijken welke blessures op de loer liggen en proberen we deze voor te zijn.

Er wordt niet alleen naar loopefficiëntie of blessurepreventie gekeken. Een meting in het Motionlab is ook ideaal indien u al last heeft van een blessure. Wij kunnen namelijk precies zien wat er gebeurt tijdens het lopen en of er bepaalde bewegingen gemaakt worden die een indicatie kunnen zijn voor de blessure.  

Een meting in ons Motionlab is geschikt voor hardlopers, triatleten, wandelaars, power walkers en is zowel geschikt voor sporters op topsport niveau als op recreatief niveau. In een (uitgebreid) consult voeren wij een aantal metingen uit, bespreken we de resultaten en geven we u een passend advies. Kom daarom met uw sport- of wandelschoenen aan en draag aansluitende kleding. Zo kunnen we gelijk starten met de meting.

*n.b. Aansluitende kleding is van belang om te voorkomen dat de meting een vertekend beeld geeft, omdat de camera’s loshangende kleding niet goed registreren. Hierdoor kunnen de resultaten beïnvloed worden. 

motionlab1 Xcelsior

Looptechniek verbeteren

In het Motionlab is het mogelijk om uw looptechniek nauwkeurig in beeld te brengen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld zien hoe het zit met uw stapgrootte, contacttijd, afzetkracht, het voorover leunen tijdens het lopen, etc. Dit zijn allemaal factoren die de loopefficiëntie kunnen beïnvloeden. Het is namelijk zo dat wanneer u kleinere stappen maakt, u dichterbij het lichaamszwaartepunt landt. Dit betekent dat de afstand die afgelegd moet worden om het lichaam over het draaipunt heen te kantelen korter is. Hierdoor remt u uzelf minder af tijdens het lopen in vergelijking met wanneer u grote stappen maakt en het lichaam een grotere afstand moet afleggen ten opzichte van het draaipunt. Door dit soort elementen aan te pakken kunt u efficiënter gaan lopen.

Door een aantal keren op de loopband te lopen, kunnen wij u direct van feedback voorzien. Hierdoor kunt u onmiddellijk met deze feedback aan de slag en de invloed hiervan ervaren. Door uw looptechniek iets aan te passen kan dit uw loopefficiëntie verhogen en kunt u met een recordtijd de marathon finishen!  

DSC_0125 bewerkt klein Xcelsior
DSC_0122 Xcelsior

Blessures

Heeft u al langere tijd last van een blessure en u heeft al vele opties doorlopen, maar met minimaal of geen resultaat? Het is mogelijk dat er een relatie is met uw looptechniek ligt. Wanneer een bepaalde beweging gemaakt wordt tijdens het hardlopen/wandelen, kan de blessure hierdoor optreden.

In ons Motionlab kunnen wij gedetailleerd het bewegingspatroon in kaart brengen en zo zien wat mogelijk de blessure veroorzaakt en waar u aan zou kunnen werken om blessurevrij te bewegen. Als u door de pijn heen blijft lopen kan de blessure verergeren, waardoor de klachten ook in het dagelijkse leven kunnen gaan optreden. Door uw bewegingspatroon in kaart te brengen kunt u samen met een bewegingsspecialist kijken naar de mogelijkheden en krijgt u een passend advies. Hoe blessures te voorkomen of te verlichten is voor veel cliënten nog onbekend. Het is belangrijk om tijdig aan de bel te trekken zodat u er zelf wat aan kunt doen voordat de klacht verergert.   

DSC_0115 bewerkt Xcelsior

5D Motionlab

Met behulp van de 5D Motionlab Infra-red Running Analyses kunnen onze experts je helpen jouw ambities te verwezenlijken. Bekijk hieronder welke mogelijkheden er zijn:

  • Motionlab Basic €175,00 (90 minuten)
  • Motionlab Extensive €223,00 (120 minuten)
  • Motionlab Total €375,00 (240 minuten)
2. motionlab_cms mrt 2024 Xcelsior

Bent u hierin geïnteresseerd? Maak dan een afspraak voor een analyse

U kunt voor een afspraak terecht Andy Oskam of Sven Ros.  

Wij zijn telefonisch bereikbaar op 070 – 365 09 00.

Kijk hier voor de bereikbaarheid van al onze locaties