Expertisecentrum

Historie

In 1931 is het familiebedrijf Xcelsior begonnen onder de naam Sporthuis Xcelsior in Den Haag. De oprichter was schoenmaker en vervaardigde zelf voetballen en voetbalschoenen voor Holland Sport, het latere ADO Den Haag. Sinds 1931 is er veel veranderd. Begin 2019 heeft Xcelsior de logische vervolgstap gezet van sportschoenenwinkel naar een innovatief expertisecentrum op het gebied van bewegen. 

Doordat uitgebreide productkennis van bewegingstechnologen en orthopedisch schoentechnici gecombineerd wordt met paramedisch advies van een podoloog en een podotherapeut kunnen wij oprecht zeggen dat wij alle sop het gebied van voet en enkel onder de knie hebben en dat uw voeten bij ons in goede handen zijn.

Exelsior 1946 (002) Xcelsior
Expertise_centrum Xcelsior

Bewegingsexperts

Wij hebben al bijna een eeuw aan ervaring in de voeten. Onze verkopers weten alles over de stabiliteit en demping van een schoen maar vertellen u ook alles over blessures en looptechniek.

In onze winkel zijn geen “gewone” verkopers meer te vinden, alleen nog bewegingsexperts (bewegingstechnologen) en podologen (i.o.).

Wil je weten wie zij zijn? Leer onze medewerkers hier kennen. 

fotos

Podologie en podotherapie

Onze gespecialiseerde podologen en podotherapeuten nemen graag de tijd om uw klacht of vraag te onderzoeken. In een vraaggesprek bekijken we de situatie , in combinatie met een analyse van uw manier van lopen met behulp van een camera en een drukmat. Op basis hiervan maken we uw behandelplan. van mobilisatie van uw voet tot een schoenadvies, van een orthese voor een teenstandcorrectie tot een inlegzool op maat. En - goed om te weten - wij werken samen met bijna alle zorgverzekeraars.

De nieuwe insteek is een Expertisecentrum met een combinatie van uitgebreide productkennis en paramedisch advies!

Werkplaats

In onze werkplaats leveren onze schoenmaker en orthopedisch schoentechnici vakmanschap en maatwerk. wij maken inlegzolen, slippers en schoenaanpassingen, van een hielvoering tot correcties in de tussenzool bij bijvoorbeeld een verandering van de kniestand bij artrose. Meer weten over onze werkplaats? Klik dan hier.

QuickScans

Onze bewegingsexperts voeren ook QuickScans uit. Tijdens dit 20 minuten durende onderzoek voert een van de bewegingstechnologen een loopanalyse en een voetfunctieonderzoek uit. Vanuit hier kan worden gekeken of er verder onderzoek (in de vorm van een podologisch of podotherapeutisch consult, Motionlab afspraak of misschien wel een afspraak bij de fysiotherapeut) nodig is.

Het Expertisecentrum

Het bewegingsapparaat is een uniek systeem. De voeten, enkels, benen heupen en rug staan met elkaar in verbinding en brengen u letterlijk verder. Logisch toch, dat ze daarom de beste zorg verdienen! Wij hebben in ons Expertisecentrum alles n huis om u optimaal te bedienen, bij problemen én juist om deze te voorkomen.

Blessures kunnen tijdens het sporten, werk of in het dagelijks leven ontstaan. Daarom bieden we u alles op het gebied van voeten, enkels en benen onder één dak: schoenen voor sport, werk en voor het dagelijks leven, podologie, sportpodologie, echografie, manuele therapie, een Motionlab en alles voor houdingsgerelateerde klachten.

Naast onze diensten met de focus op sport, werk en het dagelijks leven, verkopen wij vrijwel geen sportleding. Enkel schoenen, accessoires en zolen.

In het nieuwe Motionlab kunnen wij 5D scans maken om snel en effectief het probleem te analyseren.
MotionLab_2 Xcelsior

Motionlab

Als aanvulling op de loopbanen met drukmeting in de winkel, maken wij sinds 2019 ook gebruik van het Motionlab. Met behulp van meerdere infraroodcamera's en een analyseprogramma worden de uitslagen van uw runs vergeleken met de runs van 1000 goede lopers. Op die manier is te zien op welke vlakken u buiten de marges valt. Vervolgens wordt gekeken naar wat u zelf kunt doen om bijvoorbeeld: klachten te verminderen, sneller of met een betere  looptechniek te kunnen hardlopen.

Het gaat hierbij dus echt om wat de loper er zelf kan doen en niet wat wij kunnen doen met schoenen of therapeutische zolen.

Meer informatie over ons Motionlab? Kijk dan hier.

Werkplaats Xcelsior
Onderin_1 Xcelsior
Onderin_2 Xcelsior
Onderin_3 Xcelsior