Werkplaats

In onze eigen werkplaats maken wij zolen, slippers, sloffen en doen wij schoenaanpassingen. Het leveren van puur maatwerk, kwaliteit en comfort is ons streven.

Tijdens het sporten, werk of in het dagelijks leven kan het zijn dat uw voeten wat extra ondersteuning nodig hebben. Het laten aanmeten van (steun)zolen; het realiseren van een orthopedische aanpassing aan uw confectieschoen, het vervaardigen van comfortabele slippers op maat of een reparatie aan uw schoen vinden allemaal plaats in onze eigen werkplaats.

Slippers op maat

Uw nieuwe slippers kunt u helemaal zelf samenstellen. Met diverse leersoorten, kleuren en materialen creëert u zelf uw unieke, comfortabele en modieuze slippers. Naast slippers maken wij ook sandalen of sloffen op maat.

Tijdens het aanmeten wordt er een 3D scan van uw voeten gemaakt om de zolen te kunnen maken. Hierdoor kunnen wij extra ondersteuning of correcties toepassen om de stabiliteit en het draagcomfort van uw slippers te vergroten. Na het aanmeten, waarbij u zelf aan de hand van een stalenboek uw materialen kiest, zorgen wij voor de uitvoering. In onze werkplaats worden de slippers door onze orthopedisch schoentechnici op maat gemaakt.

Als uw zorgprofessional podotherapeutische zolen heeft voorgeschreven bestaat de kans dat uw zorgverzekeraar de slippers, sloffen of sandalen gedeeltelijk of in zijn geheel vergoed. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar.

Steunzolen

Steunzolen geven ondersteuning aan de voet en voetboog. Tijdens het consult bij de podoloog of podotherapeut wordt een voetanalyse uitgevoerd, aan de hand hiervan wordt het ontwerp van de steunzool gemaakt en wordt dit ontwerp met de Voxelcare freesmachine uitgefreesd. Als de zolen uit de freesmachine komen zorgen onze orthopedisch schoentechnici ervoor dat de zolen worden afgewerkt voor een optimaal comfort. Zij slijpen de laatste randjes en bultjes van uw zolen af en voorzien de zolen van een afdeklaag.

Wij informeren u per SMS als u zolen klaar zijn om opgehaald te worden. Met een bewegingsexpert kunt u de zolen passen om er zeker van te zijn dat uw nieuwe steunzolen geheel naar wens zijn. 

IMG_5220h Xcelsior

Service

Mocht u na een tijdje toch nog last hebben of niet helemaal tevreden zijn over het geleverde werk, dan passen we uw schoen, slipper of zool voor u aan. Zitten uw huidige schoenen niet helemaal naar uw zin, dan kunt u gerust langskomen en kijken wij wat wij voor u kunnen doen. Heeft u de schoenen bij ons gekocht? Dan krijgt u ‘service van de zaak’ en hoeft u dus niets te betalen. Heeft u uw schoenen. Ook als u uw schoenen niet bij Xcelsior heeft gekocht kunt u voor een kleine vergoeding voor de reparatie of aanpassing bij ons terecht.

Orthopedische schoenaanpassing

Sinds 2015 zijn wij ook gespecialiseerd in het   maken van orthopedische aanpassingen aan uw confectieschoen (OVAC).

Het is prettig als u op uw eigen schoen kunt blijven lopen. Een kleine aanpassing aan voetbed, zool of hak kan al een heel verschil maken. Met een dergelijke voorziening kan een beenlengte worden gecompenseerd of de afwikkeling van de voet worden bevorderd.

In veel gevallen wordt een orthopedische voorziening voor een confectieschoenen voorgeschreven door een medisch professional. Op basis van de medische indicatie maken wij uw aanpassing in onze werkplaats. Een verwijzing is niet noodzakelijk, u kunt ook op eigen initiatief een aanpassing in of aan uw confectieschoen laten aanbrengen.

Xcelsior heeft een uitgebreide collectie schoenen van goede kwaliteit, waarin de orthopedische voorzieningen aangebracht kunnen worden.

image00004 Xcelsior
image00017 Xcelsior
IMG_5204h Xcelsior