Werkplaats

In onze eigen werkplaats, het Podolab, maken wij zolen, slippers, sloffen en doen wij schoenaanpassingen. Het leveren van puur maatwerk, kwaliteit en comfort is ons streven.

Tijdens het sporten, werk of in het dagelijks leven kan het zijn dat uw voeten wat extra ondersteuning nodig hebben. Het laten aanmeten van (steun)zolen; het realiseren van een orthopedische aanpassing aan uw confectieschoen, het vervaardigen van comfortabele slippers op maat of een reparatie aan uw schoen vinden allemaal plaats in ons eigen Podolab.

Slippers op maat

Uw nieuwe slippers kunt u helemaal zelf samenstellen. Met diverse leersoorten, kleuren en materialen creëert u zelf uw unieke, comfortabele en modieuze slippers. Naast slippers maken wij ook sandalen of sloffen op maat.

Tijdens het aanmeten wordt er een 3D scan van uw voeten gemaakt om de zolen te kunnen maken. Hierdoor kunnen wij extra ondersteuning of correcties toepassen om de stabiliteit en het draagcomfort van uw slippers te vergroten. Na het aanmeten waarbij u zelf aan de hand van een stalenboek uw materialen kiest, zorgen wij voor de uitvoering. In ons podolab worden uw slippers door onze schoentechnici op maat gemaakt.

Als u zorgprofessional podotherapeutische zolen heeft voorgeschreven bestaat de kan dat uw zorgverzekeraar de slippers, sloffen of sandalen gedeeltelijk of in zijn geheel vergoed. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar.

DISCLAIMER: Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend. Bij twijfel raadpleeg uw zorgverzekeraar. Uw polisvoorwaarden zijn altijd doorslaggevend.

Steunzolen

Steunzolen geven ondersteuning aan uw voet en voetboog. Met behulp van een voetanalyse brengen onze bewegingsexperts uw voeten in kaart. Daarna meten wij u middels een voetafdruk uw steunzolen aan. Vervolgens worden uw zolen met de Voxelcare freesmachine uitgefreesd en door onze schoentechnici afgewerkt voor een optimaal comfort. Wij informeren u per SMS als u zolen klaar zijn om opgehaald te worden. Met een bewegingsexpert kunt u de zolen passen om er zeker van te zijn dat uw nieuwe steunzolen geheel naar wens zijn. 

Xcelsior_Podolab_4 Xcelsior

Service

Mocht u na een tijdje toch nog last hebben of niet helemaal tevreden zijn over het geleverde werk, dan passen we uw schoen, slipper of zool voor u aan. Zitten uw huidige schoenen niet helemaal naar uw zin, kom gerust langs. Als u schoenen bij Xcelsior heeft gekocht krijgt u ‘service van de zaak’. Ook als u uw schoenen niet bij Xcelsior heeft gekocht kunt u voor een kleine vergoeding voor de reparatie of aanpassing bij ons terecht.

Orthopedische schoenaanpassing

Sinds 2015 zijn wij ook gespecialiseerd in het maken van orthopedische aanpassingen aan uw confectieschoen (OVAC).

Het is prettig als u op uw eigen schoen kunt blijven lopen. Een kleine aanpassing aan voetbed, zool of hak kan al een heel verschil maken. Met een dergelijke voorziening kan een beenlengte worden gecompenseerd of de afwikkeling van de voet worden bevorderd.

In veel gevallen wordt een orthopedische voorziening in confectieschoenen voorgeschreven door een medisch professional. Op basis van de medische indicatie maken wij uw aanpassing in ons Podolab. Een verwijzing is niet noodzakelijk, u kunt ook op eigen initiatief een aanpassing in of aan uw confectieschoen laten aanbrengen.

Xcelsior heeft een uitgebreide collectie schoenen van goede kwaliteit, waarin de orthopedische voorzieningen aangebracht kunnen worden.

Xcelsior_Podolab_6 Xcelsior
Xcelsior_Podolab_3 Xcelsior
Xcelsior_Podolab_5 Xcelsior