De laatste voorbereidingen voor de Stelvio Marathon

Afgelopen dinsdag trainden Annemarie en Jos voor de laatste keer ter voorbereiding op de Stelvio bergmarathon. Zaterdag zullen zij dan eindelijk van start gaan! Jos stuurde onderstaand bericht vanuit Italië:

Jos Stelvio


Dinsdag hebben we bij 32 graden nog een stuk van het parcours gelopen, waar we de weg nog niet goed wisten. Op zo’n 14 km voor de finish kom je bij de Furkelhütte, waar de skilift vanuit Trafoi boven komt. Daar ga je de Goldseeweg op die zo’n 350 m omhoog gaat en ook weer datzelfde terug naar beneden. Vervolgens kom je op 7 km voor de finish ergens halverwege de haarspeldbochten van de Stilfser Jochstrasse. Die volg je dan naar de finish.

 

Maar de Goldseeweg  is wel een zeer pittig stukje (gemiddeld 14% stijgingspercentage op dit stuk). Eerst zit je nog net onder de bomengrens in het bos en volg je een smal bospaadje met veel rotsen erin, maar al snel kom je uit het bos boven de bomengrens en is het weggetje zeer grillig.

Stelvio

Annemarie StelvioSoms is de weg niet te zien en moet je over de rotsen kijken waar de weg zou kunnen lopen om vervolgens je evenwicht te vinden op de rotsen. Dan weer is het pad zo smal, dat je je vasthoudt aan de stenen in de rotswand. Soms is het ook zeer steil en ligt er zo veel losliggend gruis dat je goed moet kijken dat je niet gaat glijden. We zijn blij dat we trailschoenen met een grof profiel hebben, maar Annemarie is toch een keer gevallen. Gelukkig niet ernstig, alleen een schaafwondje. Maar het tempo is er op dit stukje wel helemaal uit.

Stelvio2Stelvio3


Zo, nu kennen we praktisch de hele route en weten we wat ons te wachten staat. En dat is zeer pittig. We spraken een paar Hollanders met ervaring in bergmarathons. Een daarvan loopt op een vlakke marathon in 3.15 uur en verwacht nu 6 en een half uur nodig te hebben. Ik doe er ca 4 uur er over, dus zal ik eerder aan ruim 7 uur moeten denken. We twijfelen of Annemarie het binnen de tijd gaat halen. Dat zou wel jammer zijn, maar denk eens aan de prestatie. Ik denk dat we super trots op haar zijn als ze het wel haalt, al dan niet binnen de tijd!


Zaterdag kun je vanaf 8:30 een livestream bekijken via de officiële Facebookpagina van de Stelvio Marathon, of op de website stelviomarathon.it.

Meer lezen over dit onderwerp?

Gratis advies en vele kortingen voor een sportief 2018! Er zijn weer Xcelsior Estafettedagen!

Wednesday 13 December 2017 - Annemarie Gerner

Ook dit jaar zijn er weer Estafettedagen! Van 23 december 2017 tot en met 6 janu...

Leuk om te geven en te krijgen: onze vernieuwde cadeaukaarten!

Monday 06 November 2017 - Bea Simonis

Ben je nog op zoek naar een leuk of sportief cadeau? Bij Xcelsior zijn sportprod...

Podologie in Sport Medisch Centrum Den Haag

Thursday 19 October 2017 - Annemarie Gerner

Onze podologiepraktijk is uitgebreid met een locatie in Sport Medisch Centrum De...