RaceRunners

Op 2 februari hebben wij de verjaardagen van Annemarie en Jos (eigenaresse en podoloog) gevierd, gewoon in ons mooie pand in de Weimarstraat. Naast dat het een geweldige dag was met o.a. een alcoholvrije wijn- en bierproeverij, heerlijk thais eten en een improvisatiebattle (improvisatietheater in de vorm van een heuse battle) was er ook aandacht voor serieuzere zaken. Zo werd er ook aandacht geschonken aan het goede doel en wel de RaceRunners van HAAG Atletiek. In dit blog vertellen wij hier meer over.


RaceRunner? RaceRunning? Wat is dat?

Een RaceRunner is een driewielig loopframe zonder pedalen en met een borststeun en stuur. Kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen. 
RaceRunning is de para-atletieksport waarbij de atleet met een RaceRunner op een atletiekbaan verschillende afstanden loopt of rent. De RaceRunner is dan dus een sporthulpmiddel net als een sportrolstoel. De kinderen en volwassenen

gebruiken vaak in het dagelijks leven een rollator en voor hun is de RaceRunner een van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen omdat de handfunctie zo ernstig is aangedaan dat zij bijvoorbeeld geen rolstoelsporten kunnen beoefenen.

IMG_0395


Feestavond

Omdat Annemarie en Jos allebei erg begaand zijn met de RaceRunners van HAAG Atletiek hebben zij goed nagedacht over wat zij precies voor hun konden betekenen. Zodoende hebben zij bedacht dat zij graag geld willen ophalen voor nieuwe RaceRunners. Het in namelijk zo dat de RaceRunner het eerste jaar in bruikleen wordt genomen maar dat de sporter daarna een eigen RaceRunner moet aanschaffen (€1500 - €2500 per Runner). Zodoende is er tijdens het verjaardagsfeest van Annemarie en Jos gecollecteerd en is er maar liefst …….. €1735,- opgehaald!

Wil jij ook een donatie doen? Dat kan! Donaties kunnen gestort worden op: NL55RABO 0113813627 te name van Xcelsior met als betalingskenmerk “Donatie Racerunners” wij zorgen dat je donatie terecht komt bij de RaceRunners van HAAG Atletiek.

 IMG_0331

 


Meer lezen over dit onderwerp?

Update Coronavirus

Friday 20 March 2020 - Annemarie Gerner

Nu sportverenigingen zijn gesloten merken wij dat meer mensen voor zichzelf gaan...

Hoe vind je de juiste wandelschoen?

Thursday 05 March 2020 - Annemarie Gerner

In dit blog leggen we je uit welke categorieën wandelschoenen er zijn, waarvoor...

De schoen van de maand februari

Friday 28 February 2020 - Annemarie Gerner

Meindl Sinds een aantal weken hebben wij een hele mooie toevoeging aan ons assor...