Nieuw Merk - Topo Athletic

Topo Athletic is door onze Motionlab test gekomen, onze bewegingstechnologen waren erg enthousiast! In dit blog leest u meer over dit merk en over de schoenen die zij maken en de collectie bij Xcelsior. Kom gerust langs in de winkel om deze gave schoenen in het echt te bekijken!

Over Topo Athletic
Toen Tony Post 1980 in Tulsa (Oklahoma) ging studeren en begon in het hardloopteam werd hij verliefd op hardlopen. Met de ambitie om steeds harder te lopen en beter te worden ging hij steeds vaker trainen, maar kreeg hij helaas ook steeds vaker blessures. Teveel trainen en verkeerde schoenen waren vaak de oorzaak van zijn blessures. Toen bleek dat Tony zijn droom de wereldtop te halen moest opgeven is hij in de schoenenindustrie aan de slag gegaan. In 2019, na 35 jaar in deze industrie te hebben gewerkt, besloot hij zijn eigen merk “Topo Athletic” te beginnen.

Over de schoenen
Het merk maakt Natural Running schoenen die voor ieder type hardloper of wandelaar geschikt zijn. Alle schoenen die worden gemaakt door Topo Athletics hebben 4 specifieke eigenschappen, namelijk:

1. Veel teenruimte – Veel hardloopschoenen hebben tegenwoordig een smallere voorvoet, wat er mooi uitziet maar eigenlijk niet erg gezond is voor de voeten. Veel teenruimte zorgt voor een veel natuurlijkere voetfunctie.

2. Meer stevigheid bij de middenvoet en hiel

3. Lage drop – Met drop wordt bedoeld het verval (mm) van de teen naar de hak. Alle Topo modellen hebben een drop van onder de 5 mm, zodat de natuurlijke beweging van de voet in stand wordt gehouden.

4. Lichtgewicht – Hoe lichter de schoen hoe minder gewicht je meeneemt, zo maakt Topo ook de lichtste, waterdichte trailschoen ter wereld.

Topo Athletic doet méér
In 2018 werd Topo lid van “The Conversation Alliance”, zij strijden voor natuurbehoud in Amerika en Topo schenkt ieder jaar een mooi bedrag aan deze organisatie.

Topo Athletic bij Xcelsior
Sinds half mei verkopen wij 2 modellen van Topo Athletic. De Fli-Lyte 3 en de Magnifly 3. 

flylitemagnifly

     

Meer lezen?

Osgood Schlatter: een vervelende knieklacht

Vrijdag 29 mei 2020 - Annemarie Gerner

Osgood Schlatter is de naam voor een typische knieklacht waarbij kinderen pijn b...

Heb jij al eens nagedacht over een tweede paar sportschoenen?

Vrijdag 29 mei 2020 - Céline van der Kruk

Vaak horen wij van klanten dat zij één paar sportschoenen hebben en dit paar net...

Nieuwe collectie Xsensible bij Xcelsior!

Donderdag 28 mei 2020 - Céline van der Kruk

De zomer komt er weer aan en dus hebben wij goed nieuws! Het Nederlandse schoene...