Lopen op wolkjes met On Running

Bewegingstechnologen testen de nieuwste On Running schoenen

Lopen op wolkjes, dat is wat sommigen zeggen als ze lopen op On Running schoenen. Maar hoe kan dit? En wie heeft dit bedacht? Hier het innoverende verhaal over het merk ON en de techniek van de ON Running. En is dit nu echt goed voor je voeten? De Xcelsior Bewegingstechnologen geven hun kritische mening.  


Over On Running 
Het Zwitserse merk ON bestaat sinds 2010. Het merk is opgericht door 3 vrienden die een grote liefde voor hardlopen hadden. De heren hadden, na hun “pensioen” als professioneel competitie-sporter, het briljante idee een hardloopschoen te ontwikkelen waarmee je de ultieme hardloopsensatie beleeft. In samenwerking met een Zwitserse technicus gingen ze aan de slag. Het concept stond, een zachte kussenachtige landing en een stevige afzet. Een maand na de start wonnen ze al de ISPO BrandNew Award, één van de belangrijkste awards in de Sport Innovatie. Nu bijna 10 jaar later is On Running wereldwijd te koop, ook bij Xcelsior.  

OnRunning winactie


CloudTec Technology
De CloudTec Technology is een technologie ontwikkeld door On Running, zij hebben hier ook patent op. Deze technologie maakt het mogelijk dat je tijdens het rennen zacht landt en weer krachtig af kunt zetten. 


OnRunning profiel

Mening van bewegingstechnologen 
Maar hoe ervaren de Bewegingstechnologen van Xcelsior deze schoen? Zij testten deze On Running schoenen in het Motionlab. 
Een hele fijne en lichtgewichtig hardloopschoen is het eerste wat zij enthousiast zeggen. “Je voelt een lekkere zachte demping, maar het is niet zo dat je wegzakt. Een flexibele schoen, reactief en met een fijne pasvorm. Het voordeel van deze schoen is dat de pasvorm bij veel verschillende voeten past. Deze schoen is ook heel geschikt bij wat lange duurlopen en wanneer je op je midden- en/of voorvoet loopt.” 


Bekijk hier alle On Running schoenen uit het assortiment. 

Meer lezen over dit onderwerp?

Mizuno TC-01, dé flexibele trainingsschoen

Wednesday 30 October 2019

Mizuno, bekend van de innoverende sportschoenen, heeft nu ook echte trainingssch...

Alles over Strava

Friday 18 October 2019

Strava, welke sporter heeft hier nog niet van gehoord! Veel sporters gebruiken a...

Morbus Sever (hielpijn bij kinderen)

Tuesday 01 October 2019 - Jos Gerner

Tegenwoordig beginnen kinderen vaker op jonge leeftijd met het fanatiek beoefene...