Prachtige wandelroutes in Europa (4x)

Een tijdje geleden hebben wij het in ons blog gehad over de Stelvio en de marathon die een keer per jaar, in juni, wordt georganiseerd. Binnenkort hebben wij een leuk nieuwtje dus hou vooral onze Facebook, Instagram en website in de gaten. Voor nu veel plezier tijdens het lezen van dit artikel met daarin 4 prachtige wandelroutes door Europa.

Tour Du Mont Blanc – Frankrijk, Zwitserland en Italië

De wandelpaden rondom de Mont Blanc worden als velen beschouwd als de mooiste van Europa. Met zo’n 170 km aan wandelpaden door de landen Frankrijk, Zwitserland en Italië is er veel moois te zien en is er voor iedereen wel een pad te bewandelen (of je nu net begint met wandelen of al een tijdje bezig bent). De volledige 170 km  wordt door ‘professionele langeafstandswandelaars’ gelopen in ongeveer 11 dagen.

mont blanc

Cinque Terre – Italië

De Cinque (5) Terre (landen) is een Nationaal Park in Italië. In het Nationaal Park liggen 5 pittoreske dorpjes: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Deze dorpen zijn in 1997 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De 5 dorpen zijn verbonden met een wandelpad van 11 km lang. Dit pad kan in ongeveer 6 uur worden afgelegd, maar de meeste mensen kiezen ervoor er meerdere dagen over te doen, om zo langer te kunnen genieten van het prachtige uitzicht over de Middellandse Zee, het heerlijke eten en de mooie architectuur.

cinque terre

Adelaars wandeling – Oostenrijk

In de omgeving Tirol vindt u de wandelsroute van de Adelaars, deze route heeft deze naam gekregen omdat de silhouetten van de bergen vergelijkbaar zijn met het silhouette van de vleugels van een adelaar. Er zijn 33 wandeletappes met in totaal zo’n 412 km aan wandelpad en ongeveer 31.000 hoogtemeters. De wandelliefhebber kan kiezen uit een dagtocht of meerdaagse wandelroute en iedere (beginnende of gevorderde) wandelaar kan hier genieten van de prachtige natuur en verre uitzichten.oostenrijk

Malerweg – Duitsland

Waan je in een ander werelddeel en volg de voetstappen van Caspar David Friedrich. Deze beroemde schilder, die in de 18e-eeuw graag dit 112 kilometer lange pad bewandelde. Tijdens een wandeling die hij maakte over dit pad schilderde hij ook “The Wanderer Above the Sea of Fog” of wel de Zwerver boven de zee van mist. Het pad is verdeeld in 8 verschillende etappes en alle etappes starten in de buurt van Dresden. Gemiddeld zijn de etappes 17 kilometer lang, waardoor wandelaars van alle leeftijden kunnen genieten van de route.

duitsland

Bron foto's:

https://bergwandelroutes.nl/route/lac-blanc/

https://www.tyrol.com/things-to-do/sports/hiking/eagle-walk

https://www.bookmundi.com/t/top-hiking-trails-in-germanyMeer lezen over dit onderwerp?

Mizuno TC-01, dé flexibele trainingsschoen

Wednesday 30 October 2019

Mizuno, bekend van de innoverende sportschoenen, heeft nu ook echte trainingssch...

Alles over Strava

Friday 18 October 2019

Strava, welke sporter heeft hier nog niet van gehoord! Veel sporters gebruiken a...

Morbus Sever (hielpijn bij kinderen)

Tuesday 01 October 2019 - Jos Gerner

Tegenwoordig beginnen kinderen vaker op jonge leeftijd met het fanatiek beoefene...